Ioana-Cuzino.net

ANM a facut anuntul. Cand vine iarna in Romania

Toamna si-a intrat in drepturi, chiar daca temperaturile se mentin ridicate, in unele zone depasind normalul acestei perioade. Dar meteorologii avertizeaza ca – dupa o vara caniculara si o perioada autumnala cu zile calduroase – va urma o iarna destul de grea.

La finalul lunii noiembrie ne asteapta temperaturi scazute – care vor favoriza aparitia primelor ninsori -, iarna fiind ”grabita” anul acesta, astfel ca ne putem astepta la un decor hibernal inca din primele zile ale lunii decembrie.

„Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, iarna pare sa vina devreme decat ne-am fi asteptat, deoarece primele temperaturi cu minus pe timpul noptii se inregistreaza la finalul lunii noiembrie 2019, ultima luna de toamna. In Europa, meteorologii avertizeaza ca temperaturile vor scadea cu mult sub temperatura de inghet. Potrivit prognozei avansate, iarna in perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a saptea cea mai rece iarna din ultimii 30 de ani. Specialistii prezic ca iarna care urmeaza va fi mai grea decat cea din 2018”, informeaza Romania TV.

In ceea ce priveste luna octombrie, specialistii ANM ne anunta ca vor urma temperaturi mai ridicate decat ar fi normal pentru aceasta perioada a anului. In ceea ce priveste cantitatile de precipitatii, acestea se vor situa in normalul intervalului.

Loading...
Loading...